18 april 2016: Over #ruudwas en online contact in ons leven

ruudketelaar

Vorige week maandag, 11 april 2016, is blogger en (nukkige) blogprater Ruud Ketelaar in zijn slaap overleden. Nukkig omdat Ruud graag zijn mening verkondigde via social media – ook over bloggen –  maar hij weinig heil zag in een uur lang meedoen aan #blogpraat over al die onderwerpen waar hij zich niet volledig mee kon identificeren. En dat waren zo’n beetje alle onderwerpen die we behandelen in #blogpraat.

En dus meldde Ruud zich bijna wekelijks om te melden dat hij niet ging meedoen aan #blogpraat. Om vervolgens met grote regelmaat alsnog binnen te vallen tussen 8 en 9 en na het verkondigen van zijn mening (en evt een korte discussie) weer te vertrekken om ‘nuttige dingen te gaan doen’.

Vanavond staan we in #blogpraat daarom stil bij het overlijden van Ruud en willen we graag alle bloggers en Twittervrienden van Ruud de ruimte geven om het over hem te hebben en zijn blogs. Juist omdat een groot deel van zijn vrienden en kennissen op Twitter te vinden zijn. De afgelopen week hebben velen al hun herinneringen gedeeld via de hashtag #ruudwas en we nodigen iedereen uit om dat, ook vanavond, te blijven doen.

Blogs over Ruud en #ruudwas worden verzameld op http://www.ruudwas.nl

Daarnaast gaan we het hebben over een gerelateerd onderwerp: over de rol van het online (Twitter) contact in je leven (als blogger).

  • V1 Welke rol spelen online vriendschappen in jouw leven? In welke mate vermengen ze zich met IRL?
  • V2 Als je online vriendschap hebt gesloten, hoe ging dat dan? Hoe ontwikkelt zich dat? Waar vond je elkaar?
  • V3 Op welke manieren is online vrienden maken makkelijker dan offline? Of in welke situaties?

Na afloop is er vanzelfsprekend ook deze keer weer een verslag beschikbaar.

verslag

 

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

1 reactie

  1. Pingback: Gewoon online - Elja Daae