22 augustus 2016: Inzichtelijk maken en structureren van je blog

Bloggen lijkt misschien vooral te gaan om het schrijven van leuke en interessante artikelen die (hopelijk) door heel veel mensen gelezen worden. Maar je moet er ook voor zorgen dat je zelf overzicht houdt op die  honderden of zelfs duizenden blogposts die je eerder schreef.

En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat je lezers niet alleen je blogpost van vandaag makkelijk kunnen vinden maar ook die juweeltjes die je jaren geleden schreef? Als jij het al niet kunt terugvinden op je blog, hoe moeten lezers dat dan doen?

Vanavond in #blogpraat gaat het over het inzichtelijk maken van (al) je artikelen op je blog en hoe je daar een structuur aan kunt geven zodat zowel jij als je lezers ze terug kunnen vinden. Het gaat over categorieën, tags, indeling van menu’s en lezers verwijzen naar je beste en interessantste stukken!

  • V1 Hoe organiseer jij de content op je blog? Hoe zorg je dat je oude favorieten vindbaar maakt?
  • V2 Wat is het belang van categorieën en tags? Waarom zijn ze belangrijk (of niet)? Hoe gebruik je ze?
  • V3 Hoe zorg je dat oude, goede blogartikelen vindbaar blijven voor je lezers?

En natuurlijk kun je na afloop alles nalezen in het heel inzichtelijke en gestructureerde Excelverslag!

verslag

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

1 reactie