25 augustus 2014: bloggen en je loopbaan

Blog je zakelijk? Of privé? Hoe dan ook, je blog is voor iedere blogger ook meteen zijn of haar visitekaartje in een wereld waar collega’s, vrienden, familie en (toekomstige) werkgevers googelen op je naam. Het is dan soms best lastig om privé en werk uit elkaar te houden.

Je blogt natuurlijk om je eigen redenen maar wat betekent je blog (of wat kan je blog betekenen!) voor je loopbaan? Gebruik je je blog ook om te laten zien wat je kunt? Heb je dat ook in je achterhoofd als je keuzes maakt wat je wel en wat je niet wilt plaatsen op je blog? Word je daar wel eens op aangesproken? En welke rol speelt je blog als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe baan?

Vanavond gaat het in #blogpraat over bloggen en je loopbaan. Met tips, ervaringen en waarschijnlijk veel bijdragen?

  • V1 Welke rol kan bloggen spelen bij je loopbaan? Hoe kan je blog je helpen?
  • V2 Als je je blog wilt gebruiken om toekomstige werkgevers te laten zien wat je kunt, hoe doe je dat dan? Waar blog je over?
  • V3 Begin je een nieuw blog als je werkzoekend bent? Of ga je door met een bestaande site/blog? (via @marcvangurp)
  • V4 Wat moet je absoluut niet doen op je blog, als je een stap wilt maken in je loopbaan?
  • V5 Welke vaardigheden leer je door bloggen, die je kunt gebruiken in ander werk? via @EenigWonen

Het Excel verslag heeft al een glansrijke carrière maar je kunt er nog steeds alle tweets van vanavond in nalezen!

Input/vragen/opmerkingen

 

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.