#blogpraat is 3! Wie viert er mee? (blogkermis)

Alweer drie jaar!

Het is op 21 februari 2013 3 jaar geleden dat #blogpraat voor het eerst georganiseerd werd. Drie jaar! Een offensief om het bloggen, dat immers dood werd verklaard, nieuw leven in te blazen.

Een zeer select gezelschap, de crême de la crême van de Nederlandse blogscene, vergadert elke maandag over een nieuw blogprotocol.

Een protocol dat zich richt op inhoud, schrijfstijl, lay out en techniek.

Verwoed wordt gewerkt aan strikte regels zodat het Nederlandse blog kan blijven voldoen aan hoge kwaliteitseisen.*

Nu na drie jaar is het tijd om een overzicht te bieden van de inzichten die verkregen zijn. Het is tijd om terug te kijken, te vertellen wat we geleerd hebben. Het is tijd om het te vieren, maar dan virtueel, en op zijn blogs.

Tijd om alle blogpraters kennis te laten maken met een blogkermis.

Wat is een blogkermis?

Bij een blogkermis wordt door de organisator (of exploitant) een onderwerp of thema gekozen, en die publiceert daarover een blog post op zijn/haar eigen blog. Wie mee wil doen, schrijft op het eigen blog een post, en zet in de comments onder het artikel van de organisator vervolgens een link naar het eigen artikel. Dit leidt er natuurlijk toe dat je een mooi overzicht krijgt van alle artikelen, wat weer betekent dat de geïnteresseerden op alle deelnemende blogs langs kunnen gaan om te lezen wat er zoal geschreven is!

#blogpraat organiseert ter gelegenheid van haar driejarig bestaan een blogkermis! Dit zijn de twee thema’s waar je als blogkermisdeelnemer over kunt bloggen:

 1. #blogpraat! Wanneer ben je mee gaan doen, wat betekent #blogpraat voor je, hoe heeft je blog zich ontwikkeld sinds je eerste #blogpraat, wat voor contacten heb je opgedaan bij #blogpraat, etc.
 2. Bloggen (natuurlijk). Wat betekent bloggen voor je, wat valt je op aan je eigen blogontwikkeling, wat vind je er nog steeds een uitdaging aan, je favoriete blogs…alles kan eigenlijk.

En als je, zoals sommige mensen, liever helemaal geen thema of onderwerp hebt, kan dat natuurlijk ook. De crême de la crême kan zelf ook met iets eigens komen bij #blogpraat, he?! :)

Het zou erg leuk zijn om te horen van al die blogpraters van de afgelopen jaren. Er zijn mensen die al heel lang meedoen, er zijn mensen die vroeger meededen maar niet niet meer, er zijn mensen die sinds een tijdje meedoen, mensen die alleen meelezen (en dat is ook prima!).

Laat van je horen!

Hoe doe ik mee?

* Schrijf een blogpost op je eigen blog naar aanleiding van 3 jaar #blogpraat en voeg de link als reactie toe op deze blogpost. Het zou natuurlijk leuk zijn als je de link ook even twittert met de #blogpraat hashtag.

* Heb je geen eigen blog of past een #blogpraat blog daar niet goed bij, schrijf je artikel dan in een tekstverwerker naar keuze en laat het plaatsen op de blogpraat.com site. Vermeld in dat geval de titel die er boven moet staan, link naar je blog en een korte beschrijving over jezelf erbij. De link en beschrijving worden dan gebruikt in een klein auteursprofiel zodat ook duidelijk te zien is dat jij de bijdrage op blogpraat.com geplaatst hebt. Stuur dit alles naar: cs.denouden+bp@gmail.com

Deadline

Niet dat er echt een deadline is, maar het zou leuk zijn om donderdag 21 februari alle blog posts hieronder verzameld te hebben zodat we de verjaardag van #blogpraat echt virtueel vieren.

*grapje! Iedere blogprater zal kunnen bevestigen dat de algehele conclusie iedere week weer is: er zijn geen regels…

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

52 Reacties

 1. Pingback: 11 februari 2013: Hoe en waar vind je inspiratie? Wat moet je er voor doen? | Blogpraat | De website van twitterchat #blogpraat

 2. Pingback: Twitter is een ‘high value network’ (door #blogpraat) | Elja Daae

 3. Haha, overtreed ik gelijk de regels door met een oude post te komen. Maar die heeft wel als titel bloggen; http://www.martinebakx.com/2012/04/bloggen.html
  Tja en #blogpraat. Ik moet even voor 26 oktober 2010 hebben meegedaan. Want deze post http://www.martinebakx.com/2010/10/labels.html is van die datum en Elja staat er bij de reply’s :-). Sterker nog, die post was n.a.v. #blogpraat. En nog sterker, ik denk dat zonder #blogpraat dat hele blog (mijn 4e actieve blog) er niet geweest was. Ik heb hem ergens begin 2011 afgesplitst van mijn kletsblog.
  Dus…….

 4. Pingback: gesprek tussen de waarheid en de eenzaamheid | Jacob Jan Voerman

 5. Pingback: #Blogpraat is 3! Ook iBlogBuddy.nl doet mee aan de #Blogkermis | iBlogBuddy.nl

 6. terwijl ik wist dat ik vandaag iets over Valentijsndag wilde bloggen, was ik aan het nadenken over hoe en wat ik wilde schrijven voor de blogkermis.
  Mezelf kennende wist ik dat ik beter alvast kon schrijven over wat er al wél klaar was in mij en tóch, terwijl ik de eerste regels typte van de een, bleef ik ook maar aan de ander denken – en toen scheen mijn lichtstraaltje naar binnen…
  Wat heb ik het meest geleerd van meedoen aan blogpraat: dat ik een ambivalente blogger ben die grillig blogt en vaak van haar eigen plannen afwijkt, en zeker goed van een format af kan wijken. Toen viel mijn besluit of moet ik zeggen, maakte ik een keuze.
  Om precies dát te posten hier, wat ik vandaag ook daar bij mijzelf heb neergezet. Feitelijk niets anders dan een schijnend voorbeeld van hoe ik me niet hou aan mijn en andermens conventies en daarmee niet zozeer een steady lezerspubliek opbouw, alswel mijn eigen speeltuin blijf creeren, en dát had ik wel eens met mezelf afgesproken, dat het dat vooral moest zijn mijn blog, mijn eigen speeltuin.

  http://caroliengeurtsen.nl/i-love-to-be-in-love-but-a-valid-valentine/

 7. Pingback: Zielsgenot en Pijn – Toen en Nu » bloggers praten nergens anders over #blogpraat

 8. Pingback: Ode aan Elja | Jacob Jan Voerman

 9. Nog niet zo lang geleden viel mijn oog op #blogpraat. Ik probeer het elke week te volgen, hoewel ik dan ook met andere dingen bezig ben. Mede door #blogpraat durf ik te doen wat ik het liefst doe, bloggen! Dat #blogpraat al 3 jaar bestaat is wel reden voor een feestje natuurlijk. Verder hoop ik dat #blogpraat nog lang zal blijven leven! En dat het altijd leerzaam zal blijven voor bloggers!

 10. Pingback: Schrijf! Blog! Fotografeer! Voor #blogpraat :) | Elja Daae

 11. Charlotte Meindersma 18 februari 2013 om 08:05

  Bloggen kent geen regels, toch? Of in elk geval zijn de meningen daar over verdeeld. In het kader van er bestaan geen regels heb ik me nu ook niet aan de twee omschreven categorieën gehouden. Gezocht naar een onderwerp dat wel bij blogpraat past en ook niet te veel afwijkt van wat ik anders op mijn blog schrijf.

  Een blog over de juridische regels rondom het bloggen dus: http://www.charlotteslaw.nl/2013/02/de-wet-voor-bloggers/

 12. Pingback: #blogpraat

 13. Pingback: Social media is een warm bad | Elja Daae

 14. Pingback: #blogpraat: iedere maandagavond 20:00u kennis en ideeën uitwisselen

  • Hoi Patrick! Leuk, die reminder. Hoe vaak ik niet mensen in #blogpraat zie binnenvallen met de melding dat ze het vergeten zijn…. Haha! Ik probeer een comment achter te laten, maar dat lukt niet, klopt dat?

   • Hoi Elja,

    Geen notificatie blijkbaar, nooit je reactie gezien.

    Ik hoop dat de reminder mensen helpt, misschien zal ik ze d’r nog ’s wat vaker op wijzen want je blijft het zien :)

    Mijn comments staan al jaren dicht n.a.v. kwaliteit eerdere reacties. Dus dat klopt :) Wil ik weer openstellen maar moet een keer afwegen: WordPress standaard/Disqus/Livefyre.

 15. Elja, hartelijk dank voor al je inspiratie en motivatie !
  Op blogpraat heb ik nog niet eerder meegedaan, ga ik binnenkort wel doen. Maar elke dag lees ik je blogs. Daarvoor hartelijk dank. Op mijn eigen blog heb ik vandaag daar over geschreven:
  http://www.boa-balanca.blogspot.pt/

  Sorry, eerder lukte niet!

  Heb dit blog ook geplaatst op de website van Vrouw&passie. Hier schrijf ik af en toe een gastblog.
  http://www.vrouwenpassie.nl

  Fijne dag!

 16. Misschien een beetje laat, maar ik ben pas sinds kort begonnen met bloggen en kwam pas sinds gisteren in aanraking met #blogpraat en blogkermis, vandaar mijn bericht over waarom ik ben begonnen met bloggen omdat ik nog geen ervaring heb met #blogpraat en het bloggen zelf. Je kunt het lezen in de volgende link en laat alsjeblieft een reactie achter! Xx

  The breath of life
  http://liieff.blogspot.com/2013/02/the-breath-of-life.html

 17. Pingback: Investeren in je eigen geluk » Ik weet het niet met dat Bloggen en Flickeren #blogpraat

 18. Pingback: 3 eisen voor een goed blog » Tekstbureau DrsPee