Gezocht: technisch advies

Er komen altijd heel veel technische vragen langs in twitterchat #blogpraat als het gaat om blogs. Over plugins, over redirects, type software, hoe je banners maakt, wat slim is qua SEO, hoe je de URL’s van je artikelen inricht, hoe het zit met laadtijd, de beste plugins, etc. etc.

Als jou het leuk lijkt om vanuit jouw technische kennis deze vragen te beantwoorden, laat dan even iets horen op twitter (@elja1op1). Maandag 23 april van 20:00-21:00 leggen ik en anderen je heel graag dit soort vragen voor!

Voor de niet-experts ;-) graag jullie technische vragen hieronder in de comments of via twitter zodat we het allemaal een beetje in goede banen kunnen leiden!

[weten hoe #blogpraat werkt? Hier meer info]

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

7 Reacties

 1. Ik ben geen pro maar denk dat ik bij een groot deel van de vragen wel kan helpen. Ik zal proberen maandag op de twitters aanwezig te zijn, het staat in mijn agenda.

 2. Reken ik mezelf even onder niet-expert :-)

  Bij Blogger lukt het niet iedereen om een reactie achter te laten. Zelf lukt mij dat ook alleen via Google Chrome. Ik heb ingesteld dat iedereen, ook anoniem, mag reageren. Hoe kan ik dat verbeteren?

 3. Als het me lukt om de kinderen op tijd in bed te krijgen, zal ik er bij zijn. Vooral kennis van Design / UI. De afgelopen jaren regelmatig design en/of techniek van blogs aangepast.

 4. 1) Ik had heb idd een vraag over redirecten. Hoe doe je dat met een wordpress site? Ik ben naar eigen domein verhuisd met behulp van wordpress.org.

  2) Ook zoek ik weer de optie/app ? om bij publicatie gelijk door te sluizen naar twitter en facebook, die zat er eerst automatisch op.

  3) Nog een: Ik wilde de permalinks veranderen naar de ‘post names’, optie in wp.org op eigen domein, maar toen ik dat opsloeg, was mijn hele site weg en kreeg ik een foutmelding dat ik het in een bepaalde pagina moest aanpassen.
  So much for die optiekeuzes #permalinks

  Gelukkig kon ik terug naar default en was alles weer als vanouds, maar de links nog steeds lelijk met een nummer ipv een naam. Ik durf niet zo goed meer zelf te klooien want ben te ongeduldig en te onwetend….

  Hieronder samengeperst welke pagina ik bedoel voor wordpress kenners:
  Alvast dank!@

  Permalink Settings

  By default WordPress uses web URLs which have question marks and lots of numbers in them, however WordPress offers you the ability to create a custom URL structure for your permalinks and archives. This can improve the aesthetics, usability, and forward-compatibility of your links. A number of tags are available, and here are some examples to get you started.

  Common Settings Default http://caroliengeurtsen.nl/?p=123
  Day and name http://caroliengeurtsen.nl/2012/04/23/sample-post/
  Month and namehttp://caroliengeurtsen.nl/2012/04/sample-post/
  Numeric http://caroliengeurtsen.nl/archives/123
  Post name http://caroliengeurtsen.nl/sample-post/
  Custom Structure

 5. ik had er nog een, nr 4 – ik werk met een slider, ik heb hem voor vandaag maar weer even aangezet, met 6 plaatjes erin, ook ingesteld op 6, maar toch geeft hij na het ‘afspelen van die zes, tig keer (34 keer om preces te zijn_ een blanko en zelfs een serie nummers eronder.

  Ik had hem dus weer uitgeschakeld en misschien moet ik dat gewoon definitief doen, maar mocht iemand weten hoe dit te verhelpen, dan hoor ik het graag. Kan denk ik beter bij het wordpress forum zoeken, maar stel….