20 april 2015: Thema/niches – hoe schrijf en blog je voor een specifieke doelgroep?

Wat doe je als er al duizenden blogs bestaan over alle dingen waar jij ook wel over wilt schrijven? Een advies dat dan vaak gegeven wordt is om je te specialiseren op een specifiek thema om over te bloggen. Om je te richten op een specifieke doelgroep zodat je je kunt onderscheiden in jouw afgebakende en gespecialiseerde deel van al die bloggers. Oftewel, je eigen niche zien te vinden.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Welk thema past bij jou, welke lezers heb je dan voor ogen en nog belangrijker, hoe schrijf en blog je dan in jouw niche? Voor jouw specifieke doelgroep?

Daar gaat het vanavond over in #blogpraat! En aangezien we allemaal onze eigen thema’s en niche hebben moet er genoeg te vertellen en te leren zijn. Toch?

  • V1 Nichebloggen…nicheblogs…wat zijn het en waarom zou je?
  • V2 Wat is het voordeel van bloggen in/over een specifieke niche?
  • V3 Hoe bouw je een nicheblog? Wat komt er bij kijken?
  • V4 Op welke manier houd je bij een nicheblog rekening met je doelgroep?
  • V5 Wat moet je niet doen, als je een nicheblog wilt opbouwen?
  • V6 Hoe kun je geld verdienen met een nicheblog?
En natuurlijk is het Excel verslag specifiek geschreven voor zowel de deelnemers aan #blogpraat als diegenen die er niet bij konden zijn.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.